2021-09-29 09:00Pressmeddelande

Fysiska möten är tillbaka !

Photo by Kevin Bidwell from Pexels

Alla aktörer vars affärsidé bygger på fysiska möten har gått igenom ett brutalt stålbad under pandemin. Men olyckskorparna som förutspådde att fysiska möten aldrig skulle komma tillbaka har fått fel. När restriktionerna lättas och Sverige återgår till en mer normal vardag är fysiska möten tillbaka – och det med besked.

Efter en lång tids distansarbete och möten bakom digitala skärmar är suget stort att träffa kollegorna fysiskt igen. Redan dagen efter regeringens besked om att restriktionerna skulle tas bort idag, den 29 september, slog Svenska Möten nytt rekord i antal bokningsförfrågningar.

- Äntligen kan vi säga att den Mötesvulkan vi längtat efter är här, säger Jannis Norén Karras, försäljnings och affärsutvecklingschef på Svenska Möten. - Nu när företag och organisationer börjar planera inför en återgång till kontoren, vågar våra kunder boka fysiska möten igen.

En positiv följd av den stora efterfrågan på fysiska möten är att aktörerna nu vågar åter- och nyanställa igen. Svenska Möten har återanställt tre medarbetare och behöver nu bli ännu fler

Vad vill kunderna ha när vi vågar ses igen?
I höst väljer många företag att samla teamen för att återbygga laget, teamkänslan och företagskulturen efter en lång tids arbete på distans. Nu efterfrågas aktiviteter med gemensamma upplevelser och det får gärna vara utomhus. Fokus är att träffas fysiskt med alla deltagarna på plats och som en extra försiktighetsåtgärd väljer många företag och organisationer att testa mötesdeltagarna för pågående covid-19 innan mötet.

Fler väljer att ta kontroll över sina möteskostnader
Under pandemin har företagen blivit mer medvetna om kostnader som är förknippade med möten och konferenser. För att få kontroll, statistik och överblick över kostnader, att policys följs osv, är intresset nu stort för att konsolidera alla möten och konfenser genom en mötespartner.

- Besparingar på kostnader för möten och konferenser har synliggjorts under pandemin och nu när vi börjar mötas igen, märker vi att allt fler företag och organisationer vill passa på att ta kontroll över sina kostnader förknippade med möten. Där hjälper vi till med översikt, statistik, redovisade besparingar och styr mot policies. säger Jannis Norén Karras.

Trots att vi rent bokstavligt går mot mörkare tider, ser mycket ljus ut för möten. Fysiska möten är tillbaka.


Om Svenska Möten

Svenska Möten hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 130 mötesanläggningar runt om i Sverige. Samtliga anläggningar är certifierade enligt höga kvalitetskrav och Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem och ISO 14001 Miljöledningssystem. www.svenskamoten.se

Kontaktpersoner

Bibi Rydbacken
Marknads- och kommunikationschef
Bibi Rydbacken